T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZİNCAN / ÜZÜMLÜ - Nusret Yılmaz İlkokulu

Nusret Yılmaz İlkokulu

Telefon
04464112316
Belgegeçer
0
WEB
https://nusretyilmaz.meb.k12.tr
Adres
PİRİ SAMİ MAH. ERZİNCAN BUL. NUSRET YILMAZ İLKOKULU BLOK NO 150 ÜZÜMLÜ / ERZİNCAN
Vizyon
İlköğretim Okulu iken Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz Lise Giriş Sınavlarında önemli başarılar elde etmişlerdir. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu başta sınavla öğrenci alan Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Anadolu Meslek ve Sağlık Liseleri olmak üzere ildeki yüksek puanlı okullara yerleşebilmişlerdir. Okulumuzun kuruluşunda oluşturulan yüksek başarıyı hedefleyen, sevgi saygı temelli olumlu okul iklimi, geliştirilerek sürdürülmeye çalışılmaktadır. Öğrencilerimiz için çağın kaçınılmaz gereksinimi olan; ‘’çeşitlendirilmiş ve zenginleştirilmiş ortamlar’’ sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu doğrultuda öğrencilerimizin yaş ve gelişim seviyelerine uygun olarak ders, sanat, spor ve proje faaliyetleri yürütülmektedir. Okulumuzda yapılan bu faaliyetler neticesinde bazı yerel, bölgesel ve ulusal başarılar da elde edilmeye başlanmıştır. Satranç İl dördüncülüğü, Akıl zeka oyunları; üç İlçe birinciliği, iki il birinciliği ve resim / afiş yarışması Türkiye Birinciliği…. Okulumuzda sağlık, güvenlik ve sosyal sorumluluk çalışmaları da hız kesmeden devam etmektedir. Okulumuzda yapılan bu çalışmalar ve oluşturulan standartlar neticesinde Okulumuz; ’Beyaz Bayrak’, ‘Okulum Temiz’, ‘Sıfır Atık’, ‘E-twinning Avrupa Etiketi’ belgelerini almıştır. Gelenekselleştirilmiş olan ağaç dikimi, yeni türler, çevreye duyarlılık. sosyal sorumluluk, aile ve çevre eğitim ve uygulanmaları, dönüşüm çalışmaları her yıl artan bir çeşitlilik ve ivme ile sürdürülmektedir.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı öğrenciler yetiştirmek ve öğrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eğitim hizmetini sunmak; onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliştirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öğrenmenin kalitesini artırmak, yine öğrencilerimizin bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara 21. Yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak. Öğrencileri ilgi ve yetenekleri doğrultusunda, üst öğrenime ve çalışma hayatına hazırlanmalarını sağlamak.
Başarılar
Satranç İl dördüncülüğü, Akıl zeka oyunları; üç İlçe birinciliği, iki il birinciliği ve resim / afiş yarışması Türkiye Birinciliği…. ´Beyaz Bayrak’, ‘Okulum Temiz’, ‘Sıfır Atık’, ‘E-twinning Avrupa Etiketi’ Belgeleri.
Öğretmen :10
Öğrenci :141
Derslik :11
Çok Amaçlı Salon :1
Fen Laboratuvarı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1804
Öğretim Şekli :Tam Gün
Saatler
Başlama saati 08;30 Bitiş Saati 14;30
Isınma
Kalorifer / Doğalgaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
20-30 dakika aralıklarla otobüslerle il merkezine ulaşım vardır. Otobüsler okulumuzun önünden geçmektedir.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Üzümlü, nüfus olarak Erzincan´ın en büyük ilçesidir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Erzincan´a 18 Km de ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Akıl Zeka Oyunları, Satranç, Çocuk Oyunları
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
eTwinning
Yazdır